Restaurant La Deu

La Història

Patates de La Deu Són les autèntiques patates d’Olot, les originàries, que es continuen fent artesanalment, com el primer dia. S’han convertit en un dels plats més coneguts i reconeguts de la cuina volcànica que es fa a la Garrotxa.

L’origen de les Patates de La Deu data de 1943. El plat es va servir per primera vegada al restaurant La Deu amb motiu d’un dinar de l’aleshores alcalde d’Olot i president de la diputació de Girona, Pere Bretcha, amb el governador civil de Girona del moment. L’alcalde va demanar al restaurant que els preparessin un plat diferent dels que ofertaven habitualment, i els van preparar patates farcides.

El plat va tenir tant èxit que La Deu va començar a rebre gent que hi anava a menjar les patates que havia demanat el sr. Bretcha. Així va ser com, durant molt temps, les patates farcides van rebre el nom de patates Bretcha. Així és com aquestes patates van ser les primeres patates farcides que es van fer conegudes arreu.

En la dècada dels anys 60, amb motiu del creixement econòmic, i amb el Seat 600 com a paradigma de la bonança, la gent es desplaça més i comença a sortir de casa per anar a dinar fora. És en aquesta etapa que el restaurant decideix canviar el nom de les patates Bretcha pel de Patates de La Deu.

En la dècada dels 80 les patates continuen guanyant adeptes. Arriba un punt en què el restaurant no pot donar servei al progressiu creixement de la demanda i decideix ajudar-se de mitjans mecànics per fer patates en grans quantitats. Però inevitablement apareixen les comparacions entre les patates artesanes i les noves patates. Per distingir les primeres es recupera el nom d’autèntiques patates Bretcha, també dites patates artesanes de la Deu, que són les que coneixem avui.

Ara ha arribat el moment de fer que les patates de La Deu entrin en una nova era i, aprofitant els nous mitjans, s’incorporen a la venda per internet, per fer-les arribar a qualsevol lloc amb les màximes comoditats pel comprador.

La Deu

Ctra. de la Deu, s/n
17800 Olot
(GIRONA)
Telèfon de contacte:
972 69 01 93
de dilluns a divendres de 08:00 a 15:00
patatesdeladeu@ladeu.es
www.ladeu.es

Des de 1943

Comparteix a

    
Cuina volcànica

Producte de cuina volcànica